Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Holland Baroque – ‘Bachs Königin’

Zijn mooiste stukken schreef Bach misschien wel voor zijn lievelingsinstrument het orgel. Holland Baroque geeft deze meesterwerken door aan het orkest.

Zo rijk als de klank van het organo pleno klonk op Bachs Silbermann-orgels, zo brengen nu hobo’s, ronkende strijkers, fagotten en een volle continuo-groep een ode aan de koningin der instrumenten: het orgel. Bachs orgelwerken voor barokorkest: een barokke weelde.

NNO Kamermuziek, Alburger Duo

Muziek voor de combinatie altviool en slagwerk  is geen dagelijkse kost, maar  zeker een prachtcombinatie! De twee musici van het Noord Nederlands Orkest spelen werken voor altviool en slagwerk van o.a  Mark Alburger en werken met marimba van J.S. Bach, Roland Leistner-Meyer en Nathan Shirley.

Elizabeth Kooy – Gertie Bruin – Nynke Eekhof – ‘Einder’

‘Einder’

Een zangeres, een accordeonist en een pianiste. Samen op zoek naar de Einder.

Liederen en muziek van dromerige vergezichten, oneindige bewegingen, hartekreten, zacht fluisterende schoonheid en vleugjes humor. Muziek van o.a. Schubert, Chausson, Bernstein en Campogrande. De musici als solist, als duo’s en uiteraard als trio.

Drents Kamerkoor – Kerstconcert

Een feestelijk kerstconcert door het Drents Kamerkoor dat bestaat uit ervaren zangers afkomstig uit de hele provincie Drenthe. Het koor is thuis in een breed repertoire klassieke muziek vanaf 1400 tot heden en staat al vele jaren onder de inspirerende leiding van dirigent Dick Dijk.