Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Armonico Tributo ‘Händel orgelconcerten’

zondag 11 februari 15:00 - 17:00

Gratis – €17.50

‘Händel en Rameau’

Het ensemble Armonico Tributo, opgericht in coronatijd, zet zich in om meesterwerken voor publiek te spelen die niet vaak uitgevoerd worden. Het grote kerkorgel van de Bonifatiuskerk zal klinken in de orgelconcerten van Händel. De werken zijn gecomponeerd voor orgel en orkest, waarbij het orgel een prominente rol speelt als solo-instrument, terwijl het orkest een ondersteunende en contrasterende rol speelt.

Omdat er in Vries boven bij het orgel geen ruimte is voor een volledig orkest wordt het dit keer begeleid door alleen viool en cello. De rest van de tutti wordt ingevuld door het orgel. De orgelconcerten van Handel zijn meeslepende muziekstukken, geschreven in de kenmerkende barokstijl. De cantates van Rameau zijn een prachtige expressie van zijn meesterschap in het creëren van vocale muziek. Ze zijn geschreven voor één of meerdere zangers, vaak begeleid door een klein ensemble van instrumenten en worden gekenmerkt door hun lyrische melodieën, verfijnde harmonieën en gevoelige tekstuitdrukking.

Robert Koolstra          orgel en klavecimbel
Tanja Obalski             sopraan
Agnieszka Papierska barokviool
Marike Tuin                viola da gamba en barokcello

Gegevens

Datum:
zondag 11 februari
Aanvang:
15:00 - 17:00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar