Organisatie

Kerkconcerten Vries

De gedachte dat de mooie oude Bonifatiuskerk met de meer dan voortreffelijke akoestiek een prachtige plek zou zijn om klassieke concerten te geven was voor een paar mensen jaren geleden al aanleiding zich hiermee actief bezig te gaan houden.
Dat resulteerde in een commissie die in de herfst- en wintermaanden geregeld op zondagmiddag een concert organiseerde. Dat bleek in een behoefte te voorzien want veel mensen uit Vries en omgeving bezochten de concerten.
In 2003 richtte de toenmalige commissie de huidige Stichting Kerkconcerten Vries op.

Concerten

Jaarlijks worden er 6 à 7 concerten georganiseerd, meestal in klassieke of semi-klassieke sfeer, met bezettingen die variëren van solo tot kleine of middelgrote ensembles, zowel vocaal als instrumentaal.
Er wordt zoveel mogelijk in de noordelijke regio naar uitvoerenden gezocht en zowel bekend als onbekend muzikaal talent krijgt een kans. Natuurlijk wordt geprobeerd een zo afwisselend mogelijk programma te brengen voor een breed publiek.

De concerten worden in de regionale pers en via verschillende websites aangekondigd. Ook worden de concerten aangekondigd via affiches. Nadere informatie over de concerten is vanzelfsprekend ook op deze site te vinden.

Optreden in deze bijzondere kerk

Wilt u optreden in de reeks concerten, georganiseerd door Kerkconcerten Vries? U kunt uw interesse kenbaar maken bij Sonja van Loon, bereikbaar via sonja.vanloon@kerkconcertenvries.nl.

Bestuur

Sonja van Loon

Sonja van Loon

Voorzitter

Jurrien Nijenhuis

Jurrien Nijenhuis

Bestuurslid

Tonnie van de Koolwijk

Tonnie van de Koolwijk

Penningmeester

Henco Bekkering

Henco Bekkering

Secretaris

Jet Lauret

Jet Lauret

Bestuurslid

Cultuurfonds

Onze concertserie wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Cultuurfonds.