Laden Evenementen

« Alle Evenementen

NNO Kamermuziek Abel Ensemble speelt : ‘Schumann, Debussy en Poulenc’

zondag 17 november 15:00 - 17:00

Gratis – €17.50

Een bijzondere kwartetformatie bestaande uit bekende musici van het Noord-Nederlands Orkest. Veel mogelijkheid dus voor een afwisselend programma. Als u bijvoorbeeld aan de kamermuziek van Schumann denkt komen ongetwijfeld de Fantasiestücke voorbij. U hoort ze nu gespeeld door Joost van Rheeden in de uitvoering voor klarinet. Daarnaast speelt hij ook de Contrasten van Bela Bartok die samen met Kodaly een van de eersten was die de resultaten van folkloristisch onderzoek toepaste in zijn eigen composities. Hij gebruikte de volksmuziek puur.

Francis Poulenc was autodidact, hij had dus geen compositieopleiding genoten. Hij maakte deel uit van de Groupe des Six waarvan ook bijvoorbeeld Auric en Milhaud lid waren. Hij schreef veel kamermuziek, met name voor blazers en u kunt in dit concert luisteren naar zijn hobo sonate.

 

Het Abel Ensemble bestaat uit:
Hobo    Nadine Bults
Klarinet Joost van Rheeden
Viool     Sergiy Bolotny
Piano    Keiko Sakuma

Gegevens

Datum:
zondag 17 november
Aanvang:
15:00 - 17:00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Entreeticket NNO Kamermuziek
17.50
130 beschikbaar
Entreeticket NNO Kamermuziek 12 - 18 jaar
9.00
130 beschikbaar
Entreeticket NNO Kamermuziek tot 12 jaar
0.00
130 beschikbaar