Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Muziek en Poëzie door Anna Enquist en Thies Roorda

zondag 6 oktober 15:00 - 17:00

Gratis – €17.50

Een prachtige combinatie van muziek door de bekende fluitist Thies Roorda en de daarop geïnspireerde gedichten van schrijfster Anna Enquist. Vooral de indringende solo voor fluit One Flute van de Nederlandse componist Martijn Padding maakte zo’n diepe indruk op haar dat ze meteen dichtregels aan de magie van de fluitmuziek wijdde.

Ook klinkt er Duitse en Franse achttiende-eeuwse muziek voor fluit. Het solo-repertoire voor fluit werd geschreven met gebruikmaking van de akoestiek van achttiende-eeuwse ruimten waardoor de akkoorden in elkaar overlopen alsof er een klavecinist speelde. Eenstemmigheid wordt zo meerstemmig, wat zeker in de goede akoestiek van de Bonifatiuskerk zo zal klinken. Het leverde bijzondere werken op zoals een solosonate van Carl Philipp Emanuel Bach en Pièces voor fluit van de componisten Johann Daniel Braun, Antoine Mahaut en Johann Martin Blockwitz. Tussen de diverse stukken leest Anna Enquist haar gedichten over muziek.

Foto: Bianca Sistermans

Gegevens

Datum:
zondag 6 oktober
Aanvang:
15:00 - 17:00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Entreeticket Anna Enquist en Thies Roorda
17.50
128 beschikbaar
Entreeticket Anna Enquist en Thies Roorda 12 - 18 jaar
9.00
128 beschikbaar
Entreeticket Anna Enquist en Thies Roorda tot 12 jaar.
0.00
128 beschikbaar