Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Drents Kamerkoor – Kerstconcert

Een feestelijk kerstconcert door het Drents Kamerkoor dat bestaat uit ervaren zangers afkomstig uit de hele provincie Drenthe. Het koor is thuis in een breed repertoire klassieke muziek vanaf 1400 tot heden en staat al vele jaren onder de inspirerende leiding van dirigent Dick Dijk.

Koperkwintet Majestic5 – Nieuwjaarsconcert –

Koperkwintet Majestic5 vindt zijn oorsprong bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ waar alle muzikanten werkzaam zijn. In de loop van de jaren heeft dit ensemble ook buiten defensie een groot repertoire opgebouwd en de professionele muzikanten brengen dit repertoire van diverse muziekstijlen en genres met verve.

DeJongDeJongPlus – Folksongs, Hymns en Koffers vol met Bach

Bach…..maar dan anders!

De broers  Euwe en Sybolt de Jong vormen sinds 2005 een orgel- en harmoniumduo. In de afgelopen jaren verscheen een - nationaal en internationaal geprezen - serie cd's met arrangementen voor orgel vierhandig van cantatedelen van J.S. Bach.

Haydn Jeugd Strijkorkest

Een jeugdstrijkorkest met louter talenten uit Noord-Nederland. Het orkest is samengesteld uit violen, altviolen, celli en contrabassen. Zij hebben een duidelijke ambitie om een hoog muzikaal niveau te bereiken en slagen daar zeker in. Dit succes is mede te danken aan een combinatie van speelplezier en muzikale discipline.

Duo Nova, cello en viool

Duo Nova bestaat uit de zusjes Nouschka en Eva van Schaik. Ze komen uit een muzikale familie en daardoor werd de liefde voor muziek en samenspel hen met de paplepel ingegoten.

Scaramuccia: L’Altra Venezia

Muziek van Venetiaanse meesters in de 18e eeuw, die verborgen bleven achter de bekende Vivaldi. Werken van Gentilli, Albinoni en Caldara.

Koperkwintet Majestic5 – Nieuwjaarsconcert

Majestic5 vindt zijn oorsprong bij de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' waar alle leden van het kwintet werkzaam zijn. Zij spelen een feestelijk programmam met diverse muziekstijlen en genres.

Holland Baroque – ‘Tranen van Brabant’

Het barokorkest, samen met vijf vrouwelijke solisten. In dit programma passiemuziek zoals die in de kloosters geklonken heeft. Met litanieën, Stabat Mater, barok, gregoriaans en andere werken van Bendictus à Sancto Josepho, Herman Hollanders en Carl Rosier.