Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Haydn Jeugd Strijkorkest

Een jeugdstrijkorkest met louter talenten uit Noord-Nederland. Het orkest is samengesteld uit violen, altviolen, celli en contrabassen. Zij hebben een duidelijke ambitie om een hoog muzikaal niveau te bereiken en slagen daar zeker in. Dit succes is mede te danken aan een combinatie van speelplezier en muzikale discipline.

Duo Nova, cello en viool

Duo Nova bestaat uit de zusjes Nouschka en Eva van Schaik. Ze komen uit een muzikale familie en daardoor werd de liefde voor muziek en samenspel hen met de paplepel ingegoten.

Scaramuccia: L’Altra Venezia

Muziek van Venetiaanse meesters in de 18e eeuw, die verborgen bleven achter de bekende Vivaldi. Werken van Gentilli, Albinoni en Caldara.

Koperkwintet Majestic5 – Nieuwjaarsconcert

Majestic5 vindt zijn oorsprong bij de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' waar alle leden van het kwintet werkzaam zijn. Zij spelen een feestelijk programmam met diverse muziekstijlen en genres.

Holland Baroque – ‘Tranen van Brabant’

Het barokorkest, samen met vijf vrouwelijke solisten. In dit programma passiemuziek zoals die in de kloosters geklonken heeft. Met litanieën, Stabat Mater, barok, gregoriaans en andere werken van Bendictus à Sancto Josepho, Herman Hollanders en Carl Rosier.

Giardino Musicale – ‘Oh Nederland’

Een programma waarin Giardino Musicale een muzikaal beeld schetst van de bloei en glorie beginnend in de Gouden Eeuw en muziek speelt van componisten uit de Lage Landen, o.a. Jan Pieterszoon Sweelinck, Unica van Wassenaar en Nicolaus a Kempis.

Swing du Nord ‘gypsy jazz en zigeunermuziek’

Swing du Nord speelt swingmuziek uit de jaren 40 en ’50, die doet denken aan het beroemde kwintet de Hotclub de France, met de legendarische Sinti-gitarist Django Reinhardt en top violist Stephane Grappelli. Met de bezetting van viool, klarinet, gitaar en bas en de voorliefde voor de Oost-Europese zigeunermuziek is het niet gek dat het […]

NNO kamermuziek Cellokwartet

‘Van Telemann tot Pärt’ De bezetting van dit ensemble bestaat uit gerenommeerde cellisten uit het Noord-Nederlands Orkest. Bij dit concert kunt u ze van dichtbij en in deze samenstelling als kwartet horen en zien spelen. Ze voeren een zeer gevarieerd programma uit van diverse componisten uit heel verschillende tijden zoals Telemann, Bach, Klengel, Goltermann, Gershwin […]