Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Holland Baroque ‘Travel Tunes’

zondag 16 maart 2025 15:00 - 17:00

Gratis – €27.50

Eeuwigdurende roadtrips van het hoge Noorden tot het warme Zuiden en van het Westen naar het Oosten. Gestrande immigranten dromen over hun thuisland en zoeken troost in de muziek. Eenmaal aangekomen vermengen dansen en liederen zich met lokale tradities. Melodieën reizen de wereld over. Grooves uit het warme Zuiden vermengen zich met versieringen uit het Oosten. Wonderlijke instrumenten ontmoeten elkaar in nooit eerder
geklonken combinaties. Schoonheid en kwelling, opzwepende dansen en melancholische songs. Volg het pad van de Travel Tunes. Muzikale tradities uit het verleden nodigen uit tot improvisatie en nieuwe composities.

De Franse Patrick Wibart is met zijn serpent en ophicleïde een instrumententovenaar pur sang. Het serpent, een verloren gegaan instrument uit de 16de en 17de eeuw klinkt melodieus en ietwat melancholisch. Het instrument werd opgevolgd door de ophicleïde, wat dan weer de grote broer is van de saxofoon. Niti Ranjan Biswas uit Bangladesh is een virtuoos op tabla, een Hindoestaans slagwerkinstrument. Elk instrument brengt zijn eigen traditie mee. Musici vanuit verschillende windrichtingen ontmoeten elkaar in de muziek van Monteverdi, Purcell en Traditionals.

Solisten:
Patrick Wibart serpent en ophicleïde
Niti Ranjan Biswas tabla

Gegevens

Datum:
zondag 16 maart 2025
Aanvang:
15:00 - 17:00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Entreeticket Holland Baroque
27.50
140 beschikbaar
Entreeticket Holland Baroque 12 -18 jaar
14.00
140 beschikbaar
Entreeticket Holland Baroque tot 12 jaar
0.00
140 beschikbaar