Majestueus Nieuwjaarsconcert

Het spits werd afgebeten met het statige Arrival of the Queen of Sheba van Händel. Feestelijke barok. Gevolgd door een emotionele compositie van Caleb Hudson getiteld The White Rose Elegy. Die Weiße Rose was een Duitse geweldloze verzetsgroep in München tijdens WO II tegen het naziregime. Langzaam en gedragen, in een nocturnesfeer hoorden we mooie dissonanten.

Dan de Kleine Zirkusmarsch van Jan Koetsier: je hoorde de clowns, jongleurs en koorddansers van het Kindercircus langskomen. Vervolgens een potpourri uit de recente La La Land Musical. Mooi arrangement! Voor de pauze werd afgesloten met The Saint’s Hallelujah, een slim mengelmoesje van het Hallelujah van Händel en When the Saints come marching in. Ja klapt u maar even mee.

Na de pauze met hapje en drankje en na de stukken van Victor Ewald en James Horner kwam het ensemble met een muzikale quiz over The Bohemian Rhapsody van Queen. Wist u dat de Bohemian al voor de 24ste keer in de Top 2000 heeft gestaan, verreweg de meeste keren op de eerste plaats? Dan eerst nog even de Tuba Polka, oorspronkelijk geschreven voor klarinet. Mooie snelle solo van Benjamin Sars. Vervolgens de Bohemian Rhapsody van Freddy Mercury in ook hier weer een mooi arrangement. Als afsluiter van dit concert een potpourri getiteld ABBA goes brass. Volgens mij heb ik alle nummers herkend: Happy New Year, Mama Mia, The Winner takes it all, Super Truper, Take a Chance on me, Fernando, Thank you for the Music. Mooi hoor.

Als toegift natuurlijk de Radetzky Mars van Strauss, dat mag op een nieuwjaarsconcert niet ontbreken.

Het was weer mooi daar in de Dorpskerk.

Op 5 februari om 15.00 uur: DeJongDeJongPlus. De broers begeleiden op orgel en harmonium een SATB zangkwartet onder de titel Folksongs, Bach en Hymns.

Kaarten te reserveren via onze website www.kerkconcertenvries.nl.

Maarten Dollekamp geciteerd uit Vries.nu